Page 246 - SDMD CNKT va CNTT trong tien trinh CNH_HDH DBSCL
P. 246

non-destructive  apple  measurements.  Food  Chemistry,  310,  125944.
              https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.125944
          Li, M., Han, D., & Liu, W. (2019). Non-destructive measurement of soluble solids
              content  of  three  melon  cultivars  using  portable  visible/near  infrared
              spectroscopy. Biosystems Engineering, 188, 31–39. https://doi.org/10.1016/j.
              biosystemseng.2019.10.003
          Li,  X.,  Li,  R.,  Wang,  M., Liu,  Y.,  Zhang,  B., &  Zhou,  J.  (2018).  Hyperspectral
              Imaging and Their Applications in the Nondestructive Quality Assessment of
              Fruits  and  Vegetables.  In  Hyperspectral  Imaging  in  Agriculture,  Food  and
              Environment. InTech. https://doi.org/10.5772/intechopen.72250
          Liên đoàn Thương mại và Công nghiệp Việt Nam & Fulbright. (2020). Báo cáo kinh
              tế thường niên đồng bằng sông Cửu Long năm 2022: Chuyển đổi mô hình phát
              triển và quy hoạch tích hợp. Nhà xuất bản Đại học Cần Thơ.
          Lộc, N. P., Ngoan, P. T., Khang, T. V. G, Nghiệm, N. C., & Ngôn, N. C. (2022).
              Xây dựng hệ thống thu thập ảnh toàn bề mặt và xác định ảnh chụp trực diện bốn
              mặt chính của xoài phục vụ cho phân loại xoài tự động. Hội nghị – Triển lãm
              quốc tế lần thứ 6 về Điều khiển và Tự động hóa (VCCA-2021) (trang. 736–741).
          Manley,  M.  (2014).  Near-infrared  spectroscopy  and  hyperspectral  imaging:  non-
              destructive analysis of biological materials.  Chem. Soc. Rev., 43(24), 8200–
              8214. https://doi.org/10.1039/C4CS00062E
          Mao, J., Yu, Y., Rao, X., & Wang, J. (2016). Firmness prediction and modeling by
              optimizing acoustic device for watermelons. Journal of Food Engineering, 168,
              1–6. https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2015.07.009
          Minas, I. S., Blanco-Cipollone, F., & Sterle, D. (2021). Accurate non-destructive
              prediction  of  peach  fruit  internal  quality  and  physiological  maturity  with  a
              single scan using near infrared spectroscopy. Food Chemistry, 335(February
              2020), 127626. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.127626
          Minh Trieu, N. & Truong Thinh, N. (2021). Quality classification of dragon fruits
              based on external performance using a convolutional neural network. Applied
              Sciences, 11(22), 10558. https://doi.org/10.3390/app112210558
          Mishra,  P.,  Roger,  J. M., Marini,  F.,  Biancolillo,  A.,  &  Rutledge,  D.  N. (2021).
              FRUITNIR-GUI: A graphical user interface for correcting external influences
              in  multi-batch  near  infrared  experiments  related  to  fruit  quality  prediction.
              Postharvest Biology and Technology, 175, 111414. https://doi.org/10.1016/j.
              postharvbio.2020.111414
          Mishra, P., & Woltering, E. (2023). Semi-supervised robust models for predicting
              dry matter in mango fruit with near-infrared spectroscopy. Postharvest Biology
              and  Technology,  200(December  2022),  112335.  https://doi.org/10.1016/j.
              postharvbio.2023.112335



          232
   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251