Page 249 - SDMD CNKT va CNTT trong tien trinh CNH_HDH DBSCL
P. 249

Suthagar,  S.,  Tamilselvan,  K.  S.,  Priyadharshini,  M.,  &  Nihila,  B.  (2021).
              Determination of apple, lemon, and banana ripening stages using electronic
              nose and image processing (pp. 755–769). https://doi.org/10.1007/978-981-16-
              4149-7_70
          Thanh,  K.  (2023).  Tư  duy  lại  vấn  đề  “giải  cứu”  nông  sản.
              https://dangcongsan.vn/thoi-su/tu-duy-lai-van-de-giai-cuu-nong-san-
              644228.html
          Thọ, L. Đ., & Thành, N. Q. (2023). Thúc đẩy đồng bằng sông Cửu Long phát triển
              nhanh   và   bền   vững.   https://tapchicongsan.org.vn/web/guest/kinh-te/-
              /2018/827040/thuc-day-dong-bang-song-cuu-long-phat-trien-nhanh-va-ben-
              vung.aspx
          Thủ tướng Chính phủ. (2022). Quyết định ban hành Chiến lược phát triển khoa học,
              công  nghệ  và  đổi  mới  sáng  tạo  đến  năm  2030  (Số  569/QĐ-TTg).
              https://datafiles.chinhphu.vn/cpp/files/vbpq/2022/05/569-ttg.signed.pdf
          Timkhum,  P.,  &  Terdwongworakul,  A.  (2012).  Non-destructive  classification  of
              durian maturity of ‘Monthong’ cultivar by means of visible spectroscopy of the
              spine. Journal of Food Engineering, 112(4), 263–267. https://doi.org/10.1016/j.
              jfoodeng.2012.05.018
          Tran,  N.-T.,  &  Fukuzawa,  M.  (2020).  A  portable  spectrometric  system  for
              quantitative  prediction  of  the  soluble  solids  content  of  apples  with  a  pre-
              calibrated   multispectral   sensor   chipset.   Sensors,   20(20),   5883.
              https://doi.org/10.3390/s20205883
          Tran,  N.-T.,  Nguyen,  C.-T.,  Nguyen,  H.-P.,  Truong,  G.-T.,  Nguyen,  C.-N.,  &
              Fukuzawa, M. (2024). Development of a new acoustic system for nondestructive
              internal quality assessment of fruits (pp. 31–42). https://doi.org/10.1007/978-
              981-99-7649-2_3
          Tran, N.-T., Phan, Q.-T., Nguyen, C.-N., & Fukuzawa, M. (2021). Machine learning-
              based classification of apple sweetness with multispectral sensor. 2021 21st
              ACIS  International  Winter  Conference  on  Software  Engineering,  Artificial
              Intelligence, Networking and Parallel/Distributed Computing (SNPD-Winter),
              23–27. https://doi.org/10.1109/SNPDWinter52325.2021.00014
          Tripathi, M. K., & Maktedar, D. D. (2020). A role of computer vision in fruits and
              vegetables among various horticulture products of agriculture fields: A survey.
              Information Processing in Agriculture, 7(2), 183–203. https://doi.org/10.1016/
              j.inpa.2019.07.003
          Truong Minh Long, N. & Truong Thinh, N. (2020). Using machine learning to grade
              the  mango’s  quality  based  on  external  features  captured  by  vision  system.
              Applied Sciences, 10(17), 5775. https://doi.org/10.3390/app10175775
          Tuấn, P. A. (2023). Xu hướng, thực trạng và định hướng đề xuất nhiệm vụ cấp quốc
              gia thuộc Chương trình KC07/21-30.


                                                                                235
   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254